В Україні чверть складу уряду становлять жінки - заступниця міністра юстиції

В Україні чверть складу уряду становлять жінки - заступниця міністра юстиції

Укрінформ
У Кабінеті міністрів 25% складу становлять жінки, три з яких обіймають посаду віцепрем’єр-міністра.

Про це сказала заступниця міністра юстиції Ірина Мудра на сесії «Жінки у процесах безпеки та забезпеченні справедливості» в межах Сьомого Українського жіночого конгресу, повідомляє Укрінформ.

«Звісно, війна внесла свої корективи. Зараз, як було підмічено, зростає кількість жінок в органах влади. До прикладу, в нашому Кабінеті міністрів на сьогодні 25% зі всього складу уряду становлять жінки. З них 3 віцепрем’єр-міністерки. Тому з початку війни ми справді спостерігаємо збільшення кількості жінок на високих посадах в органах влади, але причина не тільки в цьому», - сказала Мудра.

Вона нагадала, що цього року відзначається чергова річниця ухвалення Резолюції ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

«Жінки мають виконувати, і якраз ця резолюція дає поштовх виконувати роль агентів змін. На жаль, сьогодні таку роль жінки виконують у воєнний час. Тому на рівні нашої держави, оскільки Україна, будучи членом Разбезу у 2000-2001 році активно просувала цю резолюцію і намагається послідовно її дотримуватися після початку повномасштабного вторгнення, наш уряд вніс доповнення й оновив національну стратегію, яка була розроблена на виконання цієї резолюції Ради безпеки ООН», - поінформувала заступниця міністра юстиції.

Читайте також: МОУ активно впроваджує політику гендерної рівності у секторі безпеки і оборони - держсекретарка

Вона наголосила, що жінки використовують доступні інструменти протистояння агресору, демонструють готовність відбудувати Україну.

«Майже 2 роки активної боротьби проти Росії доводить, що, власне, жінки залишаються важливим лідерами змін і мають свою унікальну кваліфікацію і вміють достойно тримати свій фронт оборони, починаючи з лав Збройних сил України, юридична лінія оборони, лінія оборони правосуддя..», - додала Мудра.

Як повідомлялося, 28 жовтня 2020 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про затвердження Національного плану дій з виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека" на період до 2025 року, розроблений Мінсоцполітики у тісній співпраці з центральними та місцевими органами виконавчої влади, міжнародними партнерами та 18 громадськими організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-