Президент провів нараду щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України

Президент провів нараду щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Про це глава держави повідомив у своєму зверненні, передає Укрінформ.

"Провів сьогодні нараду щодо нашої європейської та євроатлантичної інтеграції. Те, що потрібно зробити зараз – до середини грудня, аби Євросоюз виконав свою обіцянку щодо початку переговорів з Україною у відповідь на наш прогрес – на виконання нами всіх рекомендацій Єврокомісії. А також на цій нараді обговорили й те, як ми рухаємося надалі у відносинах із НАТО – в інтеграції в Альянс", - сказав Президент.

Джерело: ОП

Він зазначив, що на нараді був широкий склад учасників: Голова Верховної Ради України, глава уряду, профільна віцепремʼєр-міністерка, міністр оборони, міністр закордонних справ, керівник Офісу та профільні заступники, начальник Генерального штабу.

"Передусім обговорили питання щодо переходу наших Сил оборони на стандарти НАТО. У різних сферах. І багато що вже зроблене. Але й закупівлі, і планування, і багато внутрішніх процедур заслуговують на модернізацію. Потрібні й кроки, яких зараз очікують наші воїни. Є й чітка налаштованість Міністерства оборони на відповідні рішення. Є й хороша, змістовна комунікація з партнерами в Альянсі – ми справді спільно працюємо заради подальшого посилення нашої євроатлантичної спільноти", - сказав Зеленський.

Глава держави повідомив, що було погоджено перелік заходів і кроків, які можуть додати необхідної єдності європейській спільноті. "Більшість партнерів чітко бачать наш прогрес – повне виконання Україною всіх рекомендацій. Реалізуємо зараз і те, що мали б реалізувати ближче до весни – згідно з погодженими планами", - сказав він.

Читайте також: Зеленський змінив склад Ставки Верховного Головнокомандувача

Зеленський наголосив, що кожен у ЄС має побачити, наскільки серйозно налаштована Україна та наскільки чітко виконує те, що потрібно.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

У грудні цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-