Пісторіус був не лише у Києві, а їздив підтримати наших воїнів - Зеленський

Пісторіус був не лише у Києві, а їздив підтримати наших воїнів - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розповів деталі візиту глави міноборони Німеччини Бориса Пісторіуса до України.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Щойно провів зустріч з міністром оборони Німеччини, він сьогодні відвідав не лише Київ, а був в регіонах нашої держави, підтримав наших воїнів. Усіх наших людей. Я вдячний за це. Маємо новий потужний пакет підтримки від Німеччини. Це оборонна підтримка – 1 мільярд 300 мільйонів євро. І серед іншого в цьому пакеті посилення нашої ППО, а саме виробництво нових систем «Айріс-Т» та ракети для ППО. Завдяки цьому наші міста, тисячі життів наших людей будуть врятовані від російського терору», - сказав Зеленський.

Відео: ОП

За його словами, «дуже важливо, що в цьому пакеті також і потрібна нам артилерія – дійсно серйозний пакет, дуже». «Німеччина – серед лідерів у допомозі нашому захисту, нашій державі та в збереженні миру в усій Європі», - підкреслив глава Української держави.

Читайте також: Пісторіус оголосив про пакет військової допомоги Україні на €1,3 мільярда

Також він повідомив, що разом із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом обговорили ситуацію на полі бою зараз, співпрацю, «зокрема, у спільному виробництві озброєнь – в усьому тому, що допоможе захистити і Україну, і всю нашу Європу».

Як повідомлялося, Борис Пісторіус прибув рано вранці в Україну з неочікуваним візитом. Це другий його візит, перший був у лютому. У столиці України глава Міноборони ФРН поклав квіти до меморіалу Героїв Майдану.

Німеччина є другим після США партнером України з точки обсягів надання військової, а також іншої допомоги.

Фото: @BMVg_Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-