Посол ЄС з Майдану привітала українців з десятою річницею Революції Гідності

Посол ЄС з Майдану привітала українців з десятою річницею Революції Гідності

Відео
Укрінформ
Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова з Майдану привітала українців з десятою річницею Революції Гідності й запевнила, що Європейський Союз буде з Україною на кожному кроці на шляху до повноправного членства в ЄС.

Про це йдеться у відеозверненні Матернової, оприлюдненому в соцмережі Х, передає Укрінформ. 

Вона зазначила, що Помаранчева революція і Революція Гідності символізують віхи у розбудові української нації та відданість її європейському вибору.

«Сьогодні – десята річниця Революції Гідності, і боротьба за майбутнє України триває. Своєю збройною агресією понад дев’ять років тому та повномасштабним вторгненням у 2022 році Росія спробувала позбавити вас вашого європейського вибору, змусити замовкнути ваші голоси, вкрасти вашу свободу. Але Україна за ці роки досягла величезного прогресу», - сказала посол ЄС.

У цьому контексті вона нагадала, що сьогодні Україна є країною-кандидатом, а на початку цього місяця Європейська комісія рекомендувала розпочати переговори про вступ до ЄС.

Читайте також: Українці 10 років тому провели свій перший контрнаступ - Зеленський про Революцію Гідності

«Європейський Союз залишається поруч з вами. Тож сьогодні наше спільне бачення ближче, ніж будь-коли раніше: заможна, вільна, сильна Україна, повноправний член європейської родини. Ми будемо з Україною на кожному кроці цього шляху», - запевнила дипломат. 

В Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи. Його встановлено указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-