Огризко - про зустріч Байдена і Сі: Штати й Китай на двох полюсах, а РФ навіть у бінокль не видно

Огризко - про зустріч Байдена і Сі: Штати й Китай на двох полюсах, а РФ навіть у бінокль не видно

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко вважає, що зустріч президента США Джо Байдена і глави КНР Сі Цзіньпіна означає повернення до протиборства між демократією і автократією, в якому Україна віднесена до західного світу.

Таку думку дипломат висловив у інтерв’ю Радіо NV, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що зустріч (Байдена і Сі. – Ред.) є дуже символічною і показовою. Вона для мене говорить, що світ знову переходить у фазу розриву, розподілу між демократією і автократією. Те, що за останні 30 років почало відходити убік, тепер знову повернулося. Тепер ми матимемо в осяжній перспективі дуже серйозну протидію демократії і автократії і два полюси – американський і китайський. Привітаємо наших московських сусідів з тим, що їх уже навіть в бінокль не видно», - сказав Огризко.

Читайте також: Огризко не бачить «зради» у підписанні Байденом тимчасового бюджету без допомоги Україні

Він спрогнозував, що тепер по всьому світові відбуватиметься формування цього протиборства між демократією і автократією. За словами ексміністра, це нагадує ситуацію 70-80-х років минулого століття з так званою системою мирного співіснування.

Коментуючи можливий вплив цього протистояння на Україну, Огризко зазначив, що, на його думку, в короткостроковій перспективі для нас мало що зміниться.

«Але якщо брати стратегію, то ми чітко і ясно в політичних рішеннях наших західних партнерів віднесені до західного світу. І це для нас є, мені здається, визначальним результатом того, що зараз відбувається. Отже, в будь-якому випадку цей західний світ свою частину, тобто Україну, буде захищати як свою власну територію. Це означає, що ми не будемо покинуті, не будемо на самоті», - вважає колишній глава української дипломатії.

Читайте також: Саміт у Сан-Франциско: результати вище очікуваних, розбіжності без рішень і фото Сі з середини 80-х

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден і глава КНР Сі Цзіньпін в середу провели зустріч у Сан-Франциско, де відбувається саміт Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва.

Президент США високо оцінив перемовини з китайським лідером, під час яких обговорювалися питання, що відповідають інтересам обох країн, а також глобальні виклики, в тому числі війна РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-