Єрмак запросив Таїланд долучитися до проведення майбутнього Глобального саміту миру

Єрмак запросив Таїланд долучитися до проведення майбутнього Глобального саміту миру

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з в. о. генерального секретаря Ради національної безпеки Королівства Таїланд Чатчаєм Бангчаудом, під час якої обговорили питання діяльності МАГАТЕ, продовольчої безпеки та Формулу миру.

Про це повідомляється на сайті Президента, передає Укрінформ.

"Андрій Єрмак висловив подяку за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в умовах повномасштабної агресії Росії, що триває. Серед іншого йшлося про підтримку з боку Таїланду ключових ініціатив України в межах ООН, а також гуманітарну допомогу для подолання наслідків вторгнення РФ, зокрема надання прихистку вимушено переміщеним українцям", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окрему увагу під час розмови було приділено реалізації української Формули миру, спрямованої на відновлення міжнародного правопорядку й поваги до цілей і принципів Статуту ООН. Керівник Офісу Президента подякував співрозмовнику за участь у третій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики, що відбулася нещодавно на Мальті. Єрмак запросив тайську сторону взяти активну участь у практичній імплементації Формули миру та долучитися до підготовки й проведення майбутнього Глобального саміту миру.

У контексті Формули миру співрозмовники торкнулися питання ядерної безпеки та ролі МАГАТЕ в забезпеченні дотримання відповідних універсальних норм.

Читайте також: Глобальний саміт миру може відбутися в лютому 2024 року - Жовква

Сторони зупинилися на темі світової продовольчої безпеки. Очільник Офісу глави держави відзначив готовність України й надалі виступати її гарантом і розповів про зусилля нашої держави із забезпечення функціонування альтернативного «зернового коридору» в Чорному морі.

Єрмак запросив Таїланд приєднатися до глобальної гуманітарної ініціативи «Зерно з України» та взяти участь у її другому міжнародному саміті 25 листопада в Києві.

Під час розмови було скоординовано подальші кроки з метою активізації двостороннього політичного діалогу між Україною й Таїландом, а також взаємодії у багатосторонніх форматах, зокрема АСЕАН.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту G20 презентував українську Формулу миру з 10 пунктів.

Під час міжнародних консультацій щодо ключових принципів миру в Україні та світі, що пройшли на Мальті у жовтні, було обговорено проведення Глобального саміту миру на рівні глав держав та урядів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-