Британія збільшить фінансову підтримку України - Кемерон

Британія збільшить фінансову підтримку України - Кемерон

Укрінформ
Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон, ставши першим міністром країни, який прибув до Одеси після російського вторгнення, оголосив про нову фінансову допомогу низці організацій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі британського уряду.

Перебуваючи в Одесі, глава МЗС Британії також заявив про допомогу українцям, які безпосередньо постраждали від вторгнення РФ. Ця допомога включає забезпечення основних зимових запасів та підтримку людей, які евакуювалися з прифронтових районів.

Читайте також: Кулеба і Кемерон в Одесі відвідали порт і обговорили експорт зерна

Зазначається що Велика Британія виділяє 10 млн фунтів стерлінгів для Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) на надання товарів медичного призначення громадам, які безпосередньо постраждали від російської агресії, та для підтримки ТЧХУ.

Британія також надасть понад 7 млн фунтів стерлінгів консорціуму під керівництвом міжнародної неприбуткової організації Nonviolent Peaceforce (Ненасильницька сила миру), який підтримує волонтерські організації, що доставляють гуманітарну допомогу в небезпечні місця на лінії фронту.

Читайте також: Росія марно сподівається, що може «перечекати» війну - Кемерон

Крім цього, Британія виділяє додаткові 1,4 млн фунтів стерлінгів на поточну та рятувальну роботу Корпусу милосердя в Україні (Mercy Corps).

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада Президент Володимир Зеленський зустрівся із новопризначеним державним секретарем у закордонних справах Девідом Кемероном, який здійснив перший робочий візит в Україну.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-