Зеленський хоче провести зустріч Україна - Африканський Союз

Зеленський хоче провести зустріч Україна - Африканський Союз

Відео
Укрінформ
Україна зацікавлена у партнерстві з державами Африканського континенту та готова провести зустріч Україна - Африканський Союз.

Про це зазначив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю журналістам із 11 країн Африки, інформує пресслужба глави держави.

“Ми зацікавлені у стратегічному партнерстві між Україною й державами Африканського континенту. Наші відносини мають будуватися на взаємоповазі, повазі до територіальної цілісності, суверенітету, мови й традицій”, - сказав він. Зеленський зазначив, що готовий приїхати з візитом у будь-яку державу континенту.

“У мене немає тут ніяких пріоритетів. Я вважаю, що буде найкраще, коли ми зможемо зустрітися з максимальною кількістю лідерів. Я хотів би мати можливість зробити зустріч “Україна — Африканський Союз” або “Україна — країни Африканського континенту”. Мені все одно, як називається формат, — головна ціль, щоб ми зробили максимум для досягнення стабільності і миру у світі”, - додав Президент.

Читайте також: Україна посилюватиме співпрацю з країнами Африки - Шмигаль

За його словами, завершення війни в Україні має поставити на місце будь-якого агресора і застерегти від подібного у майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на пресконференції для африканських ЗМІ в Києві заявив, що перемовини з Російською Федерацією, в обмін на територіальні поступки, неприйнятні для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-