Україна посилюватиме співпрацю з країнами Африки - Шмигаль

Україна посилюватиме співпрацю з країнами Африки - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Україна посилюватиме співпрацю з країнами Африки.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Фейсбуці.

«Україна посилюватиме співпрацю з країнами Африки. Говорили про це під час зустрічі з африканськими журналістами. Сьогодні ми пропонуємо нашим африканським партнерам працювати над пошуком якомога більшого числа точок дотику», - заявив Шмигаль.

Під час зустрічі обговорили те, як країни Африки можуть допомогти у реалізації Формули миру Президента України.

Читайте також: Стефанчук планує присвятити наступний рік підвищенню співпраці з країнами Африки

За словами Прем’єра, один з пунктів формули - продовольча безпека. «Від експорту нашого продовольства залежить життя близько 400 млн людей, зокрема й на Африканському континенті. У цьому контексті торкнулися роботи альтернативного зернового коридору. Попри блокаду Росією портів Чорного моря, Україна зберігає статус одного з гарантів глобальної продовольчої безпеки», - заявив він.

Шмигаль також розповів про сфери, в яких перспективно розвивати відносини: освіта, ІТ, цифровізація. «Відчуваємо готовність країн Африки більш активно співпрацювати з Україною», - зазначив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук планує присвятити 2024 рік підвищенню міжпарламентської співпраці з країнами Африканського континенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-