Стефанчук планує присвятити наступний рік підвищенню співпраці з країнами Африки

Стефанчук планує присвятити наступний рік підвищенню співпраці з країнами Африки

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук планує присвятити 2024 рік підвищенню міжпарламентської співпраці з країнами Африканського континенту.

Про це спікер українського парламенту розповів під час пресконференції для африканських ЗМІ в Києві, передає кореспондент Укрінформ.

"Майже щомісяця я спілкуюся з колегами-спікерами з Африканського континенту. Ми можемо дуже потужно розвивати низку спільних ініціатив між нашими парламентами. Я дуже налаштований наступний рік присвятити питанням підвищення міжпарламентської співпраці з країнами Африканського континенту", – сказав Стефанчук.

Читайте також: Для України неприйнятні перемовини з РФ, ціною яких будуть територіальні поступки - Стефанчук

Він поінформував, що зараз формується програма співпраці між Україною і країнами Африки на наступний рік.

Голова ВР закликав африканських журналістів передати представникам їхніх парламентів запрошення відвідати Україну. Водночас він підкреслив, що готовий їздити країнами Африканського континенту і безпосередньо зустрічатися з колегами.

"Я дуже багато зараз із ними спілкуюся і точно знаю, що того, що нас поєднує, набагато більше, ніж того, що нас роз’єднує. Так само швидко, як ми йдемо до Європейського Союзу, так само швидко ми будемо йти і до розвитку відносин із нашими друзями на Африканському континенті", – додав він.

Читайте також: Питання України об‘єднує парламенти країн цивілізованого світу - Стефанчук

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу закликав посилити взаємодію з країнами Азії, Африки та Південної Америки завдяки Формулі миру та гуманітарній програмі Grain From Ukraine.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-