Єрмак у США зустрівся з провідними експертами та лідерами думок

Єрмак у США зустрівся з провідними експертами та лідерами думок

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у США зустрівся з провідними американськими експертами та лідерами думок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

"У межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки у складі української делегації, яку очолює перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, керівник Офісу Президента зустрівся з представниками американських експертних кіл і лідерами думок", - ідеться у повідомленні.

Зокрема, у зустрічі взяли участь: експосол США в Україні, віцепрезидент із питань Європи та Росії в Інституті миру Вільям Тейлор, директор Євразійського центру при Atlantic Council, колишній Посол США в Україні Джон Гербст, старший директор Інституту Брукінгса з питань протидії корупції, демократії та безпеки Джонатан Кац та інші провідні експерти.

Єрмак зазначив, що присутні на зустрічі експерти віддані підтримці України, бо добре розуміють прагнення до свободи й демократії, а також чудово усвідомлюють усі загрози, які несуть Росія та інші агресори Європі, Сполученим Штатам і всьому світовому порядку.

Він додав, що українські та американські експерти мають спільний погляд на загрозливі тенденції сьогодення.

«Автократії вже об’єднались і почали неоголошену світову війну. Росія, Іран та Північна Корея свідомо підтримали ХАМАС, щоб запалити Близький Схід. Їхня мета – хаос і послідовне послаблення демократій», – зазначив керівник Офісу Президента.

Сторони обговорили шляхи посилення роботи задля прискорення перемоги України та зміцнення демократичних сил у світі.

Під час відвертої та продуктивної розмови було відзначено, що найголовніша зброя у протидії агресії – це єдність як усередині країн, так і поміж союзників: США, ЄС, Україною.

Єрмак відзначив важливість вчасної передачі Україні озброєнь для забезпечення належної роботи систем ППО з метою захисту від терористичних ракетних ударів і для успішного продовження контрнаступу.

На зустрічі також було порушено питання щодо спрямування заморожених російських активів на потреби України.

Єрмак у США зустрівся з провідними експертами та лідерами думок / Фото: Офіс Президента

Водночас керівник Офісу Глави держави зазначив, що об’єднанню та зміцненню демократичного світу сприятиме вступ України в НАТО, надання безпекових гарантій, а також набуття членства у Європейському Союзі, заради чого в нашій країні навіть під час війни проводяться важливі реформи.

Єрмак зауважив, що шлях до справедливого й тривалого миру для України та світу забезпечить імплементація ініційованої Володимиром Зеленським Формули миру.

До роботи над заснованим на ній планом дій долучилися вже понад 80 країн.

Читайте також: Єрмак у Вашингтоні: Україні потрібна зброя, більше систем ППО й санкції проти Росії

«Перемога України та знищення військового потенціалу Росії означатиме руйнування планів агресорів, зменшення впливу терористів у світі. Тому допомога Україні – це не лише порятунок української нації, це захист усіх європейців та американців, захист свободи й безпеки всіх людей на планеті», – наголосив керівник Офісу Президента.

Єрмак також подякував співрозмовникам за їхню роботу з підтримки України, адже ці зусилля сприяють перемозі демократії та побудові безпечнішого світу, заснованого на повазі до принципів міжнародного права.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок делегація України провела зустрічі з представниками американської влади, під час яких обговорила, в тому числі, питання подальшої підтримки України з боку Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-