Продовження безпекової підтримки України залишається для ЄС імперативом - МЗС Хорватії

Продовження безпекової підтримки України залишається для ЄС імперативом - МЗС Хорватії

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн Євросоюзу на зустрічі у форматі Ради ЄС із зовнішніх відносин обговорять загострення ситуації на Близькому Сході, продовження підтримки України, зокрема, виконання зобов’язань у сфері безпеки.

Про це у Брюсселі перед початком зустрічі сказав міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич-Радман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У тому, що стосується України, є імперативом дотримуватися наших зобов’язань у сфері безпеки. Хорватія робитиме свій внесок та продовжуватиме суттєву допомогу, що була вже надана на цей час. Безумовно, ми вітаємо рішення Єврокомісії розпочати переговори про входження (до ЄС – ред.) з Україною», - зазначив хорватський урядовець.

Він зауважив, що сьогодні після обіду міністри ЄС зустрінуться із колегами із країн Західних Балкан, щоб ще раз продемонструвати зобов’язання перед цим регіоном.

Читайте також: Українська делегація прибула до США - обговорюватиме Формулу миру та зміцнення оборони

Одним із ключових питань зустрічі, за його словами, буде розвиток подій на Близькому Сході, де ситуація загострюється, що впливає не лише на Ізраїль і Газу, а й на інші країни регіону.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбувається Рада ЄС із зовнішніх відносин на рівні міністрів закордонних справ. Завтра у цьому ж форматі у Брюсселі зустрічатимуться міністри оборони країн Європейського Союзу. Одним із головних питань під час обох зустрічей є продовження допомоги ЄС для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-