Україна, Молдова і Грузія вступлять до ЄС одночасно - президентка Зурабішвілі

Україна, Молдова і Грузія вступлять до ЄС одночасно - президентка Зурабішвілі

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що Грузія, Україна та Молдова стануть членами ЄС одночасно.

Про це повідомляє Грузія Online, передає Укрінформ.

Під час інтерв’ю із Зурабішвілі телеканалу LCI ведучий припустив, що Грузія може приєднатись до Євросоюзу пізніше, ніж Україна. Однак президентка відповіла, що це станеться одночасно.

«Ні, я думаю, це відбудеться одночасно. Чи станеться це у 2030, 2031 чи 2029 році, не знаю, але цей обрій буде наступним, як кажуть "big bangs", наступні члени вступлять приблизно разом. Ми – тріо, Молдова, Україна та Грузія, і у нас це тріо створено», - сказала Зурабішвілі.

Читайте також: Україна, Кавказ і Близький Схід: Рада міністрів ЄС оприлюднила порядок денний наступного засідання

За її словами, ідея президента Європейської ради Шарля Мішеля, що «2030 рік є обрієм, який обмірковується для розширення» ЄС, є «дуже цікавою».

«Поетапне асоціювання країн-кандидатів у ЄС тематично, з тих питань, до яких вони готові, наприклад, транспорт для Грузії, питання транспорту та інфраструктури на Чорному морі, для нас дуже цікаві, звичайно, без права голосу, але це попереднє асоціювання краще підготує кандидатів до того, що на них очікує у відповідний момент», - сказала Зурабішвілі.

Читайте також: Україна готова йти на компроміси, щоб стати членом ЄС - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, у середу Єврокомісія рекомендувала Європейській раді відкрити переговори щодо розширення з Україною і Молдовою. Вона також рекомендувала відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною, за певних умов, та надати статус країни-кандидата для Грузії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-