Час переговорів з Росією ще не настав, але рішення ухвалюватиме лише Київ - Макрон

Час переговорів з Росією ще не настав, але рішення ухвалюватиме лише Київ - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вважає обов’язком своєї країни підтримувати Україну, бо у разі перемоги Росії у війні ця імперська сила загрожуватиме не лише колишнім радянським республікам, а і всьому європейському континенту.

Україні Макрон присвятив одну з частин свого ексклюзивного інтерв’ю для BBCу п’ятницю ввечері, передає Укрінформ.

«Обов'язком моєї країни і всіх країн є підтримка України в її захисті», – відзначив глава Франції. На його думку, наступний місяць буде вирішальним, оскільки Україна намагатиметься відвоювати втрачені землі в ході контрнаступальних операцій.

Він сказав, що для України "ще не настав час" сідати за стіл переговорів, підкресливши, що рішення про перемовини має ухвалювати лише Київ. Але, можливо, час "провести чесні і добрі переговори, повернутися за стіл переговорів і знайти рішення з Росією" ще прийде.

Читайте також: Глава МЗС Китаю і радник Макрона на зустрічі говорили про агресію РФ проти України

Якщо ж дозволити Росії виграти війну, за словами Макрона, то "у нас буде нова імперська сила" в Європі, яка може загрожувати іншим колишнім радянським республікам, таким як Грузія і Казахстан, а також усьому континенту.

Як повідомлялось, в Офісі Президента заявляють, що переговори з РФ неможливі, тому що Росія хоче одного - капітуляції України, незалежно від того, що мається на увазі під перемовинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-