Стефанішина: Політичні процеси у країнах ЄС тепер є частиною нашої внутрішньої політики

Стефанішина: Політичні процеси у країнах ЄС тепер є частиною нашої внутрішньої політики

Укрінформ
Україна має звикнути до того, що політичні процеси у країнах Європейського Союзу є частиною її внутрішньої політики, так само як події в нашій державі впливають на інші європейські країни.

На цьому наголосила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтервʼю Укрінформу, коментуючи зернову кризу у відносинах із Польщею, заяви нового премʼєр-мінстра Словаччини про корупцію в Україні тощо.

“Ми маємо звикнути, що політичні процеси в країнах ЄС – це вже не зовнішня політика, а частина нашої внутрішньої політики. Ми - політична родина в тому розумінні, що події в Україні впливають на розвиток подій у країнах ЄС, і їхні події впливають на розвиток нашої держави і те, коли ми станемо членами Європейського Союзу, на наше щоденне життя. Чим важливіші рішення в рамках розширення, тим вищі ставки”, – сказала вона.

У цьому зв'язку урядовець звернула увагу на те, що напередодні засідання Європейської Ради деякі країни-члени так само "підігрівають градус" різними заявами щодо Молдови, Грузії та Балканських держав.

Читайте також: Стефанішина впевнена, що Київ сформує консенсусну більшість в ЄС для початку переговорів про вступ

Як повідомлялося, 8 листопада Єврокомісія рекомендувала Європейській раді розпочати переговори про членство в ЄС з Україною і Молдовою, а також, за певних умов, із Боснією і Герцеговиною. Крім того, Єврокомісія рекомендувала лідерам ЄС надати статус країни-кандидата для Грузії.

Ці рішення будуть розглянуті під час саміту ЄС у грудні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-