Зеленський обговорив із прем'єром Японії гарантії безпеки та макрофінансову підтримку

Зеленський обговорив із прем'єром Японії гарантії безпеки та макрофінансову підтримку

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою співпрацю щодо гарантій безпеки для України і макрофінансової підтримки.

Про це глава держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

"Провів розмову з прем’єр-міністром Фуміо Кішідою, щоб подякувати Японії за провідну роль у підтримці України під час її головування в G7... Домовилися розширити нашу співпрацю, зокрема, щодо роботи над безпековими гарантіями та проведення конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Японії в лютому наступного року", - зазначив Президент.

Він висловив вдячність за сьогоднішню рішучу заяву міністрів закордонних справ «Групи семи», які підтвердили непохитну підтримку України навіть на тлі інших глобальних подій.

Читайте також: Країни G7 засудили поставки зброї з КНДР до Росії

Зеленський також подякував Японії за значну допомогу в галузі енергетики, що включає потужні турбіни й трансформатори, а також за відновлення роботи офісу JICA в Києві.

Крім цього, Президент обговорив з прем'єром Японії подальшу макрофінансову підтримку України та роботу з просування Формули миру.

"Я також запросив прем'єр-міністра Кішіду на майбутній другий саміт програми «Зерно з України»", - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн «Групи семи» під час зустрічі в Токіо підтвердили рішучість нарощувати санкційний тиск на Росію та продовжувати підтримку України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-