Посольство України в Анкарі спростувало невірне тлумачення інтервʼю Зеленського турецькими ЗМІ

Посольство України в Анкарі спростувало невірне тлумачення інтервʼю Зеленського турецькими ЗМІ

Укрінформ
Посольство України в Туреччині спростувало недостовірну інформацію про висловлювання Президента України Володимира Зеленського, яку раніше поширили деякі турецькі ЗМІ на основі його інтерв’ю одному з американських телеканалів.

Про це йдеться в заяві Посольства України в Туреччині. 

«Посольство України в Туреччині категорично спростовує недостовірну інформацію про висловлювання Президента України Володимира Зеленського, яка шириться з ЗМІ Туреччини», - йдеться в заяві.

Посольство зазначає, що глава Української держави в своєму інтервʼю (NBS News - ред.) говорив про тих, хто розпалює ворожнечу та використовує терор, маючи на увазі Росію та Іран, які очевидно зацікавлені в масштабуванні війни на Близькому Сході та у втягненні в цю війну багатьох народів. Саме Росію та Іран Президент України відзначив як спонсорів тероризму, і вони, як відомо для багатьох країн світу, не дотримуються жодних правил і законів.

Ситуація виникла через те, що окремі турецькі ЗМІ повідомили, що Президент Зеленський нібито, відповідаючи на запитання, чи вчиняв Ізраїль воєнні злочини в Газі», зазначив, що «у війні з тероризмом не існує законів і правил».

Читайте також: Блінкен у Туреччині обговорив підтримку України

Водночас у заяві посольства зазначається, що Президент Зеленський вказав на важливість захисту усіх мирних жителів та надання гуманітарної допомоги для цивільних осіб під час загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту: «Потрібно відкрити гуманітарні коридори, звільнити полонених, допомогти цивільним… Ми повинні всім світом зупинити цю війну».

Посольство України в Туреччині наголошує, що чіткі та однозначні слова Зеленського автори фейку про нього намагаються сховати від турецького суспільства. "Україна завжди і послідовно виступає за захист людського життя», - йдеться в заяві.

Читайте також: Туреччина закликає до гуманітарного припинення вогню в Газі

У посольстві наголосили, що Росія, яка почала війну проти України, зацікавлена відволікти увагу світу від неї та розсварити Україну з партнерами.

«Ми вдячні усім, хто дбає про правдиве висвітлення подій та бореться з дезінформацією. Також ми вдячні Туреччині, її лідеру та народу за підтримку нашого прагнення відновити мир в Україні та зробити світ більш справедливим», - йдеться в тексті заяви.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський в інтервʼю NBC News закликав Захід суттєво посилити підтримку України системами ППО – йдеться від надання та оренди певних комплексів зараз до їх спільного виробництва у перспективі. 

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-