Статті Залужного і про Зеленського не пройшли повз увагу Конгресу США - Чалий

Статті Залужного і про Зеленського не пройшли повз увагу Конгресу США - Чалий

Вечірній стрім
Укрінформ
Матеріали головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного у The Economist та статтю Саймона Шустера про Президента Володимира Зеленського у Time не оминув увагою ніхто з Конгресу Сполучених Штатів.

Про це у програмі "Укрінформ: Вечірній стрім” розповів дипломат, посол України в США у 2015-2019 рр. Валерій Чалий.

“У них так само є джерела, які читають усі. Time, The Economist, WSJ, Newsweek, Foreign Policy. Політики читають їх усі зранку, помічники роблять моніторинг, подають конгресменам. Ці журнали не пройшли повз увагу нікого з Конгресу”, – запевнив він.

Коментуючи враження Вашингтона від матеріалів, Чалий зауважив, що для них вони показують початок нового етапу війни проти України і позицію Президента Зеленського, що для перемоги потрібні нові кроки.

До речі, у Білому домі це сприйняли як конструктивну пропозицію генерала Залужного на виділення додаткових озброєнь, зазначив Чалий.

“Там сприймають так, що є проблема і треба шукати рішення позиційній війні, і ось українські військові дають таку пропозицію – нові технологічні види озброєнь”, – додав дипломат.

Читайте також: ISW проаналізував статтю Залужного: Вона не про те, що війна зайшла у глухий кут

Як повідомлялося, у виданні The Economist вийшов матеріал головнокомандувача ЗСУ Залужного, в якому він зазначив, що Україна зупинила набагато сильнішого ворога, однак зараз війна переходить на новий етап.

Згодом Президент Володимир Зеленський наголосив, що ситуація на фронті не патова, і підкреслив, що українці не мають права опускати руки.

Крім того, американський журнал Time опублікував матеріал про ситуацію в Україні і Президента Зеленського.

Автор матеріалу – Саймон Шустер. Він розповідає про труднощі Зеленського в тому, щоб втримати увагу міжнародної спільноти до війни в Україні, особливо після загострення конфлікту в Ізраїлі. У тексті журналіст використовує оприлюднені після вересневого візиту до США заяви Президента України та деяких неназваних осіб із його оточення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-