Кращим шляхом для стабільності й безпеки України є її членство в ЄС - фон дер Ляєн

Кращим шляхом для стабільності й безпеки України є її членство в ЄС - фон дер Ляєн

Укрінформ
Входження України до ЄС є найкращим шляхом для гарантування її безпеки, стабільності та заможності на середню й довгострокову перспективу, а сам процес розширення також відповідає геостратегічним інтересам Європейського Союзу.

Про це сьогодні у Брюсселі під час виступу перед послами Євросоюзу заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кращий шлях, щоб забезпечити стабільність та заможність для України у середньостроковій та більш віддаленій перспективі, є, безумовно, членство в Європейському Союзі. Просто подумайте про це. Щоб відновити Україну - Європа є відповіддю. Для того, щоб ще більше зміцнити українську демократію, - Європа є відповіддю. Для захисту України від майбутнього втручання - Європа є відповіддю», - наголосила фон дер Ляєн.

Читайте також: Україна стала «прискорювачем» для процесу розширення ЄС - Боррель

За її словами, наскільки вступ до ЄС є важливим для України, настільки ж це працює й у зворотному напрямку - процес розширення є важливим для самого Європейського Союзу.

«У світі, де розмір і вага мають значення, чітко зрозуміло, що у геостратегічних інтересах Європи - завершити (створення) нашого Європейського Союзу. З населенням більше 500 мільйонів людей, які живуть у вільному, демократичному, заможному Європейському Союзі. Лише подумайте про це. Історія кличе нас знову, тож це нашому поколінню відповідати на цей заклик», - додала президентка Єврокомісії, звертаючись до керівників дипломатичних місій ЄС.

Читайте також: У Раді президентка Єврокомісії українською подякувала за захист Європи

Як повідомлялося, ЄС продовжує надавати Україні політичну, дипломатичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу у боротьбі проти російського вторгнення. Із лютого 2022 року ЄС та країни-члени надали Україні допомоги на загальну суму понад 82 мільярди євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-