Данілов закликав «не роздмухувати» тему можливого збільшення масштабів мобілізації

Данілов закликав «не роздмухувати» тему можливого збільшення масштабів мобілізації

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов нагадав, що мобілізація в Україні розпочалася 24 лютого 2022 року і триває досі.

Про це він сказав у інтерв’ю Радіо Свобода, відповідаючи на запитання, чи готова влада до оголошення непопулярного рішення про збільшення мобілізації або зменшення призовного віку, передає Укрінформ.

«Є процедури ухвалення рішень. Це не рішення, що комусь забажалося. Є процедури ухвалення рішень. Вони на сьогоднішній день в нашій державі наступні. Є засідання Ставки верховного командувача, де кожен із 22 членів Ставки має право подати питання на розгляд. І воно обов'язково (буде розглянуто – ред.), я, як координатор Ставки верховного командувача, обов'язково маю це питання внести в порядок денний для того, щоб ми це питання розглянули. Є Верховна Рада. Якщо це треба на законодавчому рівні урегулювати питання, а ви маєте рацію, що саме там зараз це треба зробити, то цим мають займатися депутати Верховної Ради. У кожного свій рівень повноважень. Кожен має займатися своєю справою. Так, ситуація на сьогоднішній день складна, але, як кажуть наші військові, абсолютно контрольована. Тому не треба тут дуже роздмухувати цю тему», – наголосив Данілов.

Читайте також: Данілов прокоментував заяву Шойгу про готовність до переговорів щодо України

Він нагадав, що «у нас мобілізація почалася 24 лютого 2022 року о 8-й годині ранку, коли депутати Верховної Ради затвердили рішення Ради РНБО, яке ми провели в кабінеті у президента о 5:30 ранку 24 лютого, там, де відразу зібралися всі члени Ради нацбезпеки і оборони. І у нас кожного дня йде цей процес».

«Чи складно? Так, дуже складно, тому що тут так само повертаємось до певних речей, коли люди нечисті на руку починають комусь щось там робити, якісь пропозиції, якісь речі. Суспільство на це так само реагує, воно дивиться, і його, звичайно, ці речі можуть обурювати», - додав секретар РНБО.

На уточнення журналістки, чому Президент України досі не підписав закон про зменшення прозивного віку з 27 до 25 років, ухвалений Верховною Радою, Данілов відповів: «Дивіться, коли ви будете спілкуватися з Президентом… Я не належу до людей, які за Президента можуть давати ті чи інші відповіді».

Читайте також: Веніславський не бачить підстав для змін законодавства щодо мобілізації

На прохання журналіста озвучити своє ставлення до необхідності зменшення призовного віку чи розширення мобілізації, Данілов відповів: «Я багато чого можу, але майте на увазі, з урахуванням того, що я – посадова особа, я би дуже не хотів, щоб мої слова потім почали інтерпретувати в той чи інший спосіб, з урахуванням ситуації, в якій ми сьогоднішній день перебуваємо. Якщо б не було цього голосування, якщо б не було цього документа, звичайно, ви б отримали від мене пряму відповідь».

Як повідомлялося, 30 травня 2023 року Верховна Рада ухвалила закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-