В Україні розпочав роботу новий посол Чехії

В Україні розпочав роботу новий посол Чехії

Фото
Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Чехії Радека Пеха.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що Перебийніс високо оцінив активізацію політичного і секторального діалогу між Україною та Чехією, насамперед у контексті протидії російській збройній агресії, а також висловив вдячність за незмінну підтримку Чехією суверенітету та територіальної цілісності України.

Заступник міністра подякував чеській стороні за активну участь у просуванні зовнішньополітичних ініціатив України, зокрема імплементації положень Формули миру, підтримки Чорноморської зернової ініціативи, створення правових механізмів притягнення до відповідальності винних за воєнні злочини РФ, скоєні на території України, та подальше посилення санкційного тиску на країну-агресора. Окрему увагу було приділено питанням європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Читайте також: Президент прийняв вірчі грамоти від послів шести країн та ЄС

Перебийніс побажав Радеку Пеху успіхів у його діяльності на посаді посла Чеської Республіки в Україні.

Як відомо, Радек Пех змінює у Києві Радека Матулу, який перебував в Україні шість років. З 2017 року Пех обіймав посаду посла Чехії у Копенгагені, раніше очолював чеські дипмісії у Фінляндії та Естонії, Румунії та Молдові, а також у Литві та працював на посаді директора кількох департаментів МЗС Чехії.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-