Зеленський: Нідерланди першими з-поза G7 почали з Україною роботу щодо безпекових гарантій

Зеленський: Нідерланди першими з-поза G7 почали з Україною роботу щодо безпекових гарантій

Укрінформ
Нідерланди дотримуються досягнутих домовленостей щодо допомоги Україні та стали першою країною з-поза меж G7, з якою наша держава почала двосторонню роботу щодо безпекових гарантій.

Як передає Укрінформ, про це у вечірньому відеозверненні заявив Володимир Зеленський.

«Сьогодні провів важливі перемовини з премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Поінформував його про ситуацію на передовій, про наші дії, наші можливості. Я вдячний за допомогу! За системи ППО, за снаряди для наших воїнів, за потужні речі, які допомагають нам тримати безпеку східної частини Чорного моря. Наші домовленості з Марком, про які ми говорили під час зустрічі в Одесі, виконуються», - зазначив Президент..

За його словами, дуже важливо, що Нідерланди стали першою державою з-поза меж G7, із якою Україна почала двосторонню роботу щодо безпекових гарантій.

Читайте також: Єрмак на Мальті розпочав консультації з Нідерландами щодо угоди про безпекові гарантії

«Обговорили з паном премʼєр-міністром і результати зустрічі радників щодо Формули миру на Мальті», - додав Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський та Рютте на зустрічі в Одесі обговорили спільні кроки у контексті забезпечення оборони України. Окрему увагу було приділено захисту Одеси і всього півдня України. Співрозмовники також обговорили захист експортних коридорів у Чорному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-