Єрмак обговорив із помічником держсекретаря США військову та фінансову підтримку України

Єрмак обговорив із помічником держсекретаря США військову та фінансову підтримку України

Укрінформ
У межах третьої зустрічі щодо реалізації Формули миру керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із помічником державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джеймсом О’Браєном, на якій ішлося про підтримку Києва.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

"Співрозмовники обговорили комплексну реалізацію домовленостей щодо військової та фінансової підтримки України в боротьбі з російською агресією, досягнутих між Президентом України Володимиром Зеленським і Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом під час візиту українського лідера до Вашингтона у вересні 2023 року", - зазначають в ОП.

Під час зустрічі Єрмак наголосив на критичній важливості для України перед початком зими отримати додаткові засоби ППО для захисту міст і об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, виділення 26 жовтня чергового оборонної допомоги на суму 150 млн доларів є свідченням незмінності такої підтримки.

Читайте також: На Мальті Єрмак провів зустрічі з радниками лідерів країн – партнерів України

Керівник ОП подякував адміністрації Президента США за внесення до Конгресу бюджетного запиту для подальшої військової та фінансової підтримки України. Також було відзначено важливість продовження двостороннього діалогу щодо надання Україні безпекових гарантій.

Як повідомлялося, на Мальті керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів низку зустрічей із радниками лідерів країн – партнерів України, зокрема Іспанії, Португалії, Туреччини, Канади, Норвегії та Данії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-