Зараз не обійтися простими рішеннями: Президент прокоментував закон про політично значущих осіб

Зараз не обійтися простими рішеннями: Президент прокоментував закон про політично значущих осіб

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що підписаний ним закон щодо політично значущих осіб є одним із ключових для виконання рекомендацій Єврокомісії для відкриття переговорів про членство України в ЄС.

Про це він сказав у зверненні до учасників засідання Європейської ради на рівні лідерів держав ЄС, оприлюдненому на сайті ОП, передає Укрінформ. 

«Щойно, перед нашою зустріччю, я підписав дуже важливий – саме євроінтеграційний закон. Закон про політично значущих осіб. Це один із ключових законів, ухвалених, щоб виконати рекомендації Єврокомісії для відкриття переговорів про членство України в ЄС. Закон значно посилює фінансовий моніторинг публічних персон, і в будь-якій країні для політичного класу непросто ухвалювати такі рішення. Але зараз такий час, коли не обійтися простими рішеннями. Бо це час, коли від кожного нашого рішення залежить, чи стаємо ми сильнішими в захисті нашого життя. І це стосується не лише України», - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що в Україні зараз найчіткіше видно, що на кону - життя.

«Серед нас є різні ідеологічні підходи. Хтось більш ліберальний, хтось більш консервативний. Є ті, хто активніший у міжнародних справах, а є ті, хто інакше сприймає свою роль. Це Європа. Континент різних, але рівних. І, головне, рівних у сприйнятті основи життя, а саме того, що Європа та весь світ - не місце для зневаги будь-якої нації та намагань стерти будь-яку націю. Не місце, щоб виховувати дітей у ненависті, щоб вони зростали вбивцями», - додав глава Української держави.

Він нагадав про минуле Європи, «у якому мільйони людських життів були знищені саме через те, що бракувало єдності. Такої єдності, яка є зараз».

Читайте також: Україна максимально швидко виконала рекомендації для початку переговорів про вступ у ЄС - Зеленський

«То було минуле, коли хтось один вирішував та, на жаль, мав силу вирішувати, чи має право на існування та чи інша нація.

Це наша з вами історична відповідальність – не дати минулому повернутися. Маємо пам’ятати, що Росія зараз воює не за те, щоб залишитись у нашому Маріуполі чи Криму, а заради того, щоб могти прийти в Тарту чи Гданськ, якщо в Кремлі цього захочуть. Багато хто з вас застав таке минуле», - наголосив Зеленський.

Він додав, що Росія прагне змінити кордони України не лише для того, щоб заволодіти тією чи іншою областю, а щоб змінювати будь-які кордони, які їм не подобаються.

«І намагання Росії завадити вступу України в ЄС чи НАТО – це не просто про нашу державу, це про значно більше. Це про те, щоб могти забрати з Євросоюзу чи НАТО будь-який народ, який уже там, навіть не питаючи волі цього народу, а вирішивши все за нього. Те, до чого звик Кремль. У цій війні вирішується, якою бути Європі. І це повинні вирішити саме ми з вами, а не Кремль», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, 26 жовтня 2023 рокуПрезидент України Володимир Зеленський підписав закон "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" щодо політично значущих осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-