Єрмак має оптимістичні очікування від третього саміту щодо України на Мальті

Єрмак має оптимістичні очікування від третього саміту щодо України на Мальті

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що має позитивні очікування від третього мирного саміту щодо України з лідерами країн так званого Глобального Півдня, що відбудеться на Мальті.

Про це він сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Я маю оптимістичні очікування від цієї зустрічі, тому що ця зустріч є дуже конкретною. Ми будемо говорити про результати роботи вже абсолютно конкретних 5 робочих груп, які були створені на базі 5 пунктів Формули миру Президента Зеленського. Ми будемо говорити вже про результати. Ці робочі групи об’єднують не тільки посадовців українських, а, безумовно, і представників різних країн, включаючи країни не тільки європейського континенту, а і країни Латинської Америки, і Азії, і Африки. І тому дуже важливі ці конкретні напрацювання, конкретні кроки і конкретні події і документи, які, ми вважаємо, стануть безпосередніми кроками щодо не тільки припинення війни, повернення справедливого миру на нашу землю, повернення наших територій, наших людей, включно з нашими полоненими, нашими депортованими дітьми, а також і подолання криз, які були створені в результаті цієї війни. І, як ми бачимо сьогодні, я вважаю, що якщо наш цей досвід буде успішним, то він може стати дійсно міжнародним механізмом для боротьби з цими кризами в майбутньому, де б вони не виникали», - сказав Єрмак.

Читайте також: «Формула миру»: Зеленський запросив представника Саудівської Аравії на Мальту

Він наголосив, що очікує «абсолютно конкретної розмови, конкретного діалогу».

Також керівник ОП поінформував, що на Мальту «їде потужна делегація».

«І, безумовно, ми очікуємо дійсно конструктивних консультацій, бесід. І я вважаю, що це буде потужним кроком щодо організації першого саміту вже на рівні лідерів», - додав він.

Також Єрмак наголосив, що зустріч на Мальті - «це потужний сигнал».

«Як би там російська пропаганда не говорила про те, що щось там знижується, хтось забуває про Україну, це потужний сигнал, що навколо України сьогодні зберігається ця єдність, наскільки нас сьогодні підтримують країни. І підтримують не тільки словами, не тільки військовою, фінансовою допомогою, а й допомогою з тим, щоб дійсно припинити цю війну», - наголосив Єрмак.

Читайте також: Мальта прийме третій саміт щодо української Формули миру

Як зауважив керівник Офісу Президента, передбачається, що після першого саміту на рівні лідерів «терміново почнуться саміти й конференції, які будуть тематичними щодо кожного з пунктів (Формули миру - ред.). Тому що сьогодні вже є напрацювання робочих груп, тому ці саміти повинні закінчуватися конкретними рішеннями. Дуже важливо, щоб цей перший саміт (на рівні лідерів - ред.) відбувся якомога скоріше», - наголосив Єрмак.

Також він додав, що в світі сьогодні багато непростих ситуацій, але для нас найважливіше зберегти фокус тематики України, війни в Україні, боротьби української нації.

Також він додав, що вже близько 60 країн підтвердили свою участь у саміті. За словами Єрмака, у зустрічі на Мальті «значно збільшили кількість цих країн, будуть різні абсолютно і навіть дуже несподівані країни, які вперше будуть брати участь в такій зустрічі».

Як повідомлялося, на Мальті відбудеться третій мирний саміт щодо України з лідерами країн так званого Глобального Півдня. Захід відбудеться 28 та 29 жовтня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-