Деякі недружні країни намагаються применшити оцінку України на шляху до ЄС - Стефанішина

Деякі недружні країни намагаються применшити оцінку України на шляху до ЄС - Стефанішина

Укрінформ
Деякі європейські чиновники намагаються протискати свої побажання перед оцінкою Європейської комісії прогресу України в євроінтеграції, а певні недружні країни намагаються применшити її і знецінити зусилля нашої держави.

Про це зазначила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Ми сьогодні вже бачимо, що деякі країни або навіть деякі європейські чиновники вдаються до маніпуляцій, намагаючись протискати якісь свої особисті побажання в документи, які готуються Європейською комісією. Так само ми бачимо, що є певні недружні країни, які намагаються применшити оцінку прогресу України і, скажімо так, знецінити деякі з наших зусиль”, – сказала урядовиця.

Читайте також: Стефанішина зустрілась з послами ЄС - про що говорили

Стефанішина підкреслила, що українська сторона все бачить та індивідуально працює, а також закликає своїх друзів не давати поля для маніпуляції, особливо коли мова йде про європейську інтеграцію України.

“Це насамперед вибір українського народу, тому я впевнена, що позиції наші сильні, і ми вийдемо в грудні на хороше політичне рішення”, – додала віцепремʼєр.

Як повідомлялося, Україна отримала статус кандидата в члени Європейського Союзу в червні 2022 року. Надалі від країни вимагається виконати сім критеріїв, що стосуються боротьби з корупцією, дотримання свобод тощо. Очікується, що 8 листопада Єврокомісія дасть оцінку виконаному, від чого залежатиме перехід до наступного етапу – переговорів про вступ. Україна сподівається, що такі переговори розпочнуться наприкінці 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-