В ОП обговорили формулу миру зі швейцарською делегацією

В ОП обговорили формулу миру зі швейцарською делегацією

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга провів зустріч із делегацією Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії та тимчасовим повіреним у справах Швейцарії в Україні Петером Хафнером.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Ключову увагу під час зустрічі приділили Українській формулі миру та взаємодії зі Швейцарією в її практичній імплементації», - сказано в повідомленні.

Сибіга подякував Швейцарії за підтримку України з перших хвилин вторгнення РФ. Він високо оцінив швейцарську допомогу за такими напрямами, як подолання гуманітарних наслідків війни, розмінування та відновлення.

Заступник керівника ОП розповів про очікування України від третьої зустрічі щодо реалізації Формули миру на рівні радників із національної безпеки та зовнішньої політики, яка відбудеться найближчими днями на Мальті.

Читайте також: Україна практично готова до зустрічі щодо Формули миру - Зеленський

Також Сибіга обговорив зі швейцарською делегацією шляхи залучення експертизи й підтримки Швейцарії в роботі, яка ведеться на різних рівнях у межах імплементації Формули миру, включно з діяльністю робочих груп на рівні послів у Києві та підготовкою до Глобального саміту миру.

Як повідомляв Укрінформ, на Мальті відбудеться третій мирний саміт щодо України з лідерами країн так званого Глобального Півдня. Захід відбудеться 28 та 29 жовтня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-