Лідери ЄС на саміті у Брюсселі знову підтвердять непохитну підтримку України - джерело

Лідери ЄС на саміті у Брюсселі знову підтвердять непохитну підтримку України - джерело

Укрінформ
Глави держав та урядів ЄС, які 26 жовтня у Брюсселі братимуть участь у Європейській раді, ще раз підтвердять непохитну підтримку для України у всіх вимірах – у військовому, фінансовому політичному, дипломатичному та інших.

Про це напередодні дводенного Європейського саміту заявив високопоставлений представник Європейського Союзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна, безумовно, залишається пріоритетом для Європейського Союзу. На початку зустрічі ми матимемо розмову з Президентом Зеленським у форматі відеоконференції. Як очікується, лідери висловлять підтримку для України у різних діях, включаючи військовий, фінансовий, дипломатичний, гуманітарний виміри. Я думаю, це буде підтверджено знову, і ми будемо діяти в рамках цих визначених дій», – зазначило джерело.

Серед можливих тем дискусії представник ЄС назвав питання щодо використання в інтересах України заморожених фінансових активів. У цій сфері, за його словами, вдалося досягти певного прогресу, з безумовним дотриманням законодавства ЄС та міжнародного права.

Представник ЄС окремо наголосив, що немає жодної втоми серед лідерів ЄС щодо України.

Читайте також: Військова допомога та заморожені активи РФ: на саміті ЄС обговорять подальшу підтримку України

«В тому, що стосується України, ми говоримо про довгострокові зобов’язання. На жаль, цей конфлікт (на Близькому Сході) продовжується. Близький Схід зараз має більш широкий вимір, тому що там зараз розвивається криза, і це до неї прикута увага лідерів. Тим не менш, я не відчув жодної «втоми» щодо України з боку країн-членів. Мають бути здійснені дії у багатьох сферах. В тому що стосується довгострокового бюджету ЄС – Україна посідає дуже важливе місце у цьому питанні. Тож я не бачу жодної втоми в тому, що стосується України», – додало джерело.

Як повідомлялося, завтра в Брюсселі відбудеться саміт ЄС, учасники якого розглянуть розвиток ситуації на Близькому Сході, а також подальшу допомогу для України у її боротьбі проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-