Спікери Сенату Чехії та Верховної Ради підписали меморандум про співпрацю

Спікери Сенату Чехії та Верховної Ради підписали меморандум про співпрацю

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та спікер Сенату Чехії Мілош Вистрчіл підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між парламентами.

Про це заявив Вистрчіл на спільному з Головою ВР брифінгу в Празі, передає кореспондент Укрінформу.

“Нашу сьогоднішню зустріч ми завершуємо підписанням меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво. Це результат нашої піврічної підготовки”, – сказав він.

За словами Вистрчіла, таким чином Сенат Чехії підтверджує подальшу підтримку України в трьох сферах: підтримка в боротьбі з російським агресором, взаємне співробітництво на шляху України до ЄС і НАТО та підтримка на майбутнє.

“Коли завершиться війна, наша підтримка не закінчиться. Навпаки, після закінчення війни Україна з Чеською Республікою будуть активно працювати на оновлення і реконструкцію України, співпраця в культурній галузі, науково-технічній буде надалі поглиблюватися. Це в інтересах як чеського Сенату, так і Верховної Ради України”, – додав спікер.

Стефанчук запевнив, що даний меморандум гарантуватиме співпрацю двох країн на довгі роки.

Читайте також: Стефанчук з ірландським колегою підписали Меморандум про взаєморозуміння

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та українська парламентська делегація перебувають з офіційним візитом у Чеській Республіці. 24 жовтня в Празі відбувся Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи. Участь у заході взяли майже 70 делегацій з парламентів різних країн світу.

Фото: Вадим Сарахман, пресслужба Верховної Ради України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-