Стефанчук з ірландським колегою підписали Меморандум про взаєморозуміння

Стефанчук з ірландським колегою підписали Меморандум про взаєморозуміння

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та голова Дойлу Парламенту Ірландії Шон ОʼФаріл підписали у Чеській Республіці Меморандум про взаєморозуміння.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці інформує пресслужба українського парламенту.

«Під час офіційного візиту до Чеської Республіки Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та Голова Дойлу Парламенту Ірландії Шон ОʼФаріл підписали Меморандум про взаєморозуміння», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що метою підписаного документа є створення спільної основи для підтримки розвитку парламентських процесів і процедур у Верховній Раді України та сприяння розбудові її інституційної спроможності, щоб підтримувати Україну на шляху до перемоги, відновлення територіальної цілісності та суверенітету, післявоєнної відбудови й процесу європейської інтеграції.

Читайте також: Стефанчук назвав свої очікування після другого саміту Кримської платформи

Повідомляється, що сторони домовилися працювати разом задля підвищення необхідної прозорості та відкритості роботи ВР для громадськості; підтримки фахівців Апарату Верховної Ради України у наданні експертної інформації народним депутатам України, як ефективно сприяти виконанню зобов'язань, пов'язаних із процесами європейської інтеграції, а також задля зміцнення інституційної бази для проведення аналізу й досліджень законодавчого процесу на підтримку та в інтересах українського парламенту.

Відповідно, українська та ірландська сторони здійснюватимуть навчальні візити та обмін кращими практиками і досвідом між парламентаріями.

Окрім того, Верховна Рада та Дойл Парламенту Ірландії організовуватимуть парламентські конференції, семінари, круглі столи та інші проєкти для підтримання ініціатив Євросоюзу, спрямованих на надання демократичної й інституційної підтримки Верховній Раді України.

Читайте також: Українцям в Ірландії поетапно видають картки дозволу на проживання

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня у столиці Чехії Празі відбувся Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи. Майже 70 делегацій парламентів із різних країн світу взяли участь у заході.

Фото: Верховна Рада, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-