Україна має отримати запрошення до НАТО на Вашингтонському саміті - Яценюк

Україна має отримати запрошення до НАТО на Вашингтонському саміті - Яценюк

Укрінформ
Під час Вашингтонського саміту Україна має отримати запрошення до НАТО, що буде рівнозначним початку переговорів про вступ.

На цьому наголосив голова Київського безпекового форуму, Прем’єр-міністр України у 2014-2016 роках Арсеній Яценюк, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КБФ.

Яценюк підкреслив, що презентоване під час КБФ звернення Атлантичної Ради до президента США про вступ України до НАТО - це “дорожня карта”, як зробити Україну членом Альянсу.

“Ми можемо обговорювати технічні нюанси. Але це питання не якихось технічних нюансів, це питання історії. Немає іншої опції для України, для українського народу, та й для усього вільного світу, аніж зробити Україну членом НАТО”, - переконаний голова КБФ.

За його словами, найважчим буде “переконати усіх в НАТО мати спільну позицію”, зокрема такі країни, як Угорщину та Туреччину.

Читайте також: Виступ Байдена спростував російську пропаганду про «втому від допомоги Києву» - експерти КБФ

“Вірю, що у Вашингтоні рішення буде ухвалене. Переконаний, що Вашингтонський саміт принесе реальні зусилля й ухвалить остаточне рішення для українського народу зробити Україну членом НАТО. І показати всьому світу, що ми не боїмося, що ми віримо у вільний світ і готові відстоювати вільний світ разом з Україною”, - наголосив Яценюк.

Відповідаючи на запитання щодо можливості “плану Б” у разі іншого розвитку ситуації, він підкреслив, що це "не план Б, це капітуляція".

Читайте також: Виступ Байдена спростував російську пропаганду про «втому від допомоги Києву» - експерти КБФ

"І китайці, і росіяни, і навіть Глобальний Південь уважно спостерігають, чи покажуть США, що вони досі лідер вільного світу. Чи зможе вільний світ себе захистити, чи має він достатньо мужності для того, щоб захистити демократію, свободи, навіть життя людей. Чи готовий вільний світ боротися. Тож для вільного світу немає жодного іншого варіанту. А планів Б може бути багато, та вони всі будуть на користь тоталітарних режимів”, - заявив політик.

Як повідомлялося, саміт Організації Північноатлантичного договору відбудеться наступного року у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-