Депутати Європарламенту розповіли про візит в Україну

Депутати Європарламенту розповіли про візит в Україну

Укрінформ
Делегація підкомітету Європейського парламенту з питань прав людини відвідала Україну з метою підтримати зусилля у досягненні правосуддя та притягнення до відповідальності відповідальних за воєнні злочини.

Про це сказали члени делегації на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Ми знаємо, що європейська мрія перероджується. Ми знаємо, що вона жива і зараз тут, в Україні. Це той сигнал, який ми хочемо передати до європейських інституцій, до тих, хто приймає рішення, до тих, хто вирішує багато практичних питань на шляху просування”, – наголосив голова делегації Удо Бульманн.

Він зазначив, що в Україні представники Європарламенту мали зустрічі з генеральним прокурором Андрієм Костіним, членами комітету Верховної Ради з прав людини та представниками фонду Save Ukraine.

Євродепутати мають намір зосередити свої зусилля у питанні щодо депортованих дітей, цивільних, військовополонених, а також закликати лідерів ЄС знайти безпечний шлях для використання російських заморожених активів на відновлення України.

Делегація також відвідала Чернігівську область, де зустрілася з постраждалими і свідками воєнних злочинів армії РФ.

Читайте також: Народні депутати України зустрілися з європарламентаріями

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня депутати Європарламенту підтримали пропозиції щодо створення Українського фонду у розмірі €50 мільярдів у першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-