Під час саміту ЄС-США Мішель подякував Штатам за солідарність та підтримку України

Під час саміту ЄС-США Мішель подякував Штатам за солідарність та підтримку України

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель під час саміту ЄС-США, який відбувається сьогодні в Вашингтоні, подякував Сполученим Штатам за солідарність та суттєву допомогу Україні.

Про це президент Європейської ради заявив у вступному слові перед початком зустрічі ЄС-США на вищому рівні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На європейській землі Росія продовжує спрямовувати свої ракети проти людей в Україні. Ми залишаємося твердими у нашій рішучій підтримці України та її народу. Я вдячний за велику допомогу США для України. ЄС та країни-члени надали (Україні – ред.) понад 82 мільярди євро допомоги, і ми будемо продовжувати цю допомогу так довго, як це буде необхідним», - наголосив Шарль Мішель.

Читайте також: У Вашингтоні почався Другий саміт США-ЄС, Україна й Ізраїль - серед головних тем

Він зауважив, що ЄС і США є більш ніж близькими союзниками, вони є надійними друзями одне для одного, і мають спільно вирішувати величезні виклики, що постають перед ними й світом.

«Сьогодні, більше ніж будь-коли, світ потребує потужного союзу між ЄС і США, щоб подолати ці виклики, такі, як конфлікт на Близькому Сході, який приніс стільки страждань та жахливих картин, що розбивають серце. Я хочу подякувати вам за особисте долучення та подорож до регіону. Ми засуджуємо атаку ХАМАС. Ізраїль має повне право захищати себе, відповідно до міжнародного та гуманітарного права», - сказав президент Євроради, звертаючись до американського лідера.

Він зауважив, що ЄС продовжує працювати, щоб допомогти найбільш вразливим людям, та створити умови для поновлення мирного процесу на Близькому Сході на основі рішення «двох держав.

«ЄС був створений як проєкт миру, тож ми продовжуємо невтомно працювати, щоб допомогти у зупинці цього циклу насильства», - додав Шарль Мішель.

Читайте також: Фон дер Ляєн запевнила, що події на Близькому Сході не затьмарять підтримку ЄС України

Він запевнив, що ЄС і США докладають зусиль для прискорення економіки, для розвитку промисловості, для створення нових робочих місць та заможності для власних громадян, що має високу цінність для обох сторін.

«ЄС і США мають потужні торговельні відносини. Інколи ми маємо відмінності у позиціях. Але саме тому ми знаходимося зараз тут, щоб співпрацювати, щоб шукати рішення, які будуть корисними для наших бізнесів та для працівників з обох сторін Атлантики. І ми будемо робити це відкрито, як заведено у справжніх друзів», - підкреслив президент Європейської ради.

Він висловив переконання, що ЄС і США створять єдиний фронт для розв'язання згаданих проблем, працюватимуть над цим разом та підтримуватимуть одне одного. Це, за словами Шарля Мішеля, відповідає інтересам обох сторін.

Як повідомлялося, сьогодні у Вашингтоні відбувається зустріч на вищому рівні між США та Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-