Фон дер Ляєн запевнила, що події на Близькому Сході не затьмарять підтримку ЄС України

Фон дер Ляєн запевнила, що події на Близькому Сході не затьмарять підтримку ЄС України

Укрінформ
Євросоюз не послабить твердої й масштабної підтримки України в умовах її протистояння російській агресії – попри необхідність реагування на посилення конфлікту на Близькому Сході, пов’язаному з атакою ХАМАС на Ізраїль.

Про це заявила в п’ятницю під час Другого саміту США-ЄС у Вашингтоні президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Дозвольте мені підкреслити, що події на Близькому Сході не відволікатимуть нас від нашої твердої підтримки України», - наголосила глава Єврокомісії.

Читайте також: Кількість жертв зросла: від початку нападу ХАМАС у секторі Гази загинули 16 працівників ООН

Вона нагадала, що Євросоюз уже забезпечив виділення близько 90 мільярдів доларів для України, в тому числі військової, економічної допомоги, а також гуманітарної підтримки для 4 мільйонів біженців. Глава Єврокомісії також нагадала, що ЄС планує надати ще близько 50 млрд євро Україні впродовж наступних чотирьох років.

«Ми також своїми спільними діями добиваємося того, щоби здатність Росії вести війну була максимально обмежена, а винні були притягнуті до відповідальності», - наголосила фон дер Ляєн.

У контексті ситуації на Близькому Сході, глава Єврокомісії подякувала президентові США за візит до Ізраїлю, підкресливши, що Європейський Союз також висловлює солідарність з ізраїльським народом та виступає проти терору. Крім того, фон дер Ляєн наголосила, що ХАМАС не представляє палестинського народу, тому і США, і ЄС зосереджуватимуться на тому, щоби посилити гуманітарну підтримку населення сектору Гази.

Читайте також: У секторі Гази загинули вже понад 4000 людей - ХАМАС

Президент Європейської Комісії також підкреслила необхідність для демократій в усьому світі зберігати єдність як для реагування на агресію з боку автократій, так і у відповіді на інші глобальні виклики.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в Вашингтоні розпочався Другий саміт США-ЄС, який проходить на найвищому рівні в Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-