Поєднання Білим домом допомоги Україні та Ізраїлю має два аспекти - експерт

Поєднання Білим домом допомоги Україні та Ізраїлю має два аспекти - експерт

Укрінформ
Поєднання Білим домом в одному пакеті допомоги Україні та Ізраїлю, з одного боку, збільшує шанси на її ухвалення, а з другого, може ускладнити комунікацію України з Глобальним півднем.

Таку думку висловив виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос на онлайн-брифінгу на тему: "Війна в Ізраїлі: поточні рішення та реакція світу" в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Тут є два аспекти. З одного боку, я чудово розумію логіку американської адміністрації - їм треба подолати опір, який виник здебільшого не через Україну, а через внутрішньополітичні події в США, тобто наближення президентської кампанії і, відповідно, зростання протистояння між республіканцями і демократами... Поєднання (в одному пакеті запиту про допомогу - ред.) має, як мінімум, переконати значну кількість республіканців, які традиційно підтримують Ізраїль, проголосувати пакет", - сказав Семиволос.

Водночас він зауважив, що, з другого боку, таке поєднання фінансування може ускладнити комунікацію України з арабським світом, оскільки, в принципі, ставить ці дві війни на одну площину.

Читайте також: Ігор Семиволос, директор Центру близькосхідних досліджень

"Виходячи просто з природи цих війн, які мають різні причини, витоки і обставини, це певною мірою ускладнює нам відносини з арабськими країнами, мусульманськими країнами і загалом країнами Глобального півдня. В цій ситуації нам треба шукати пояснювальну схему в світі, де схильні орієнтуватися на просто рішення і прості схеми. Тобто це серйозний виклик для української дипломатії, і я сподіваюсь, що там це усвідомлюють", - зазначив виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень.

Читайте також: Україна повинна захищати свої інтереси у спірних ситуаціях з іншими країнами - експерт

Як повідомлялося, президент США Джо Байден після звернення до нації щодо ситуації в Україні й Ізраїлі надішле офіційний запит до Конгресу на суму близько $100 мільярдів, який включатиме оборонну допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, а також фінансування зусиль із посилення безпеки на кордоні США з Мексикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-