Від роботи НАБУ і САП залежить обсяг та швидкість надходження інвестицій - спецпредставниця США

Від роботи НАБУ і САП залежить обсяг та швидкість надходження інвестицій - спецпредставниця США

Укрінформ
США надають всебічну підтримку антикорупційним реформам в Україні, адже від ефективності роботи НАБУ і САП залежить обсяг та швидкість надходження інвестицій у відновлення країни.

Про це йшлося під час зустрічі директора НАБУ Семена Кривоноса та керівника САП Олександра Клименка зі спеціальною представницею США з відновлення економіки України Пенні Пріцкер, йдеться у повідомленні НАБУ.

Зазначається, що головною темою розмови стали ризики та виклики, що постають перед НАБУ і САП.

Керівники зазначених відомств розповіли про законодавчі ініціативи, які необхідні для ефективної роботи антикорупційних інституцій. Це насамперед збільшення штату Бюро на 300 працівників, зокрема, з метою посилення присутності НАБУ у регіонах, створення експертної установи при Бюро та реалізації права НАБУ на незалежне прослуховування.

Читайте також: Зеленський зустрівся зі спецпредставницею США - обговорили захист енергооб’єктів України

Крім того, приділили увагу необхідності скасування так званих "правок Лозового", удосконаленню механізму екстрадиції та посиленню інституційної спроможності НАБУ і САП загалом.

Як повідомлялось, у вересні президент США Джо Байден призначив Пенні Пріцкер спецпредставницею щодо відновлення економіки України. В межах своїх повноважень Пенні Пріцкер працюватиме з українським урядом, G7, ЄС, міжнародними фінансовими установами, міжнародними партнерами й американським приватним сектором.

Читайте також: Події на Близькому Сході не відвернуть увагу від підтримки України - спецпредставниця США

Під час пресконференції на заводі «Кока-кола» у Київській області Пріцкер заявила, що має намір часто відвідувати Україну для налагодження відносин між американськими інвесторами й українським урядом та бізнесом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-