Штати і ЄС не повинні допустити, щоб допомога Україні була перервана - міністр фінансів США

Штати і ЄС не повинні допустити, щоб допомога Україні була перервана - міністр фінансів США

Укрінформ
Сполучені Штати і Європейський Союз підтверджують наміри забезпечувати фінансову підтримку України, яка допомагає мати ресурси для боротьби за свободу, посилювати країну зсередини

Про це заявила в понеділок під час спільної пресконференції з президентом Єврогрупи в Люксембурзі міністр фінансів США Джанет Єллен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми підтверджуємо, що наша коаліція продовжить підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. І США, і ЄС надали значну допомогу Україні», - підкреслила глава американського Мінфіну.

Читайте також: ЄС хоче почути від Штатів про потужні зобов'язання підтримувати Україну - єврокомісар

Вона зауважила, що ця підтримка «зміцнює внутрішній фронт» і дає змогу Україні спрямувати ресурси на боротьбу на передовій.

«Ми не повинні допустити, щоб наша допомога Україні була перервана», - наголосила міністр фінансів США.

У цьому контексті вона акцентувала, що така політика зміцнює національну безпеку самих Сполучених Штатів і країн ЄС та захищає цінності, які поділяють союзники й партнери.

Вона також привітала міжнародні зобов’язання щодо створення багаторічної програми для України вартістю $50 мільярдів. За її словами, цей механізм забезпечить частину нагальних потреб України у фінансуванні, підтримку реконструкції й відновлення.

Читайте також: США очікують від України продовження реформ і боротьби з корупцією - міністр фінансів

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в Люксембурзі відбувся третій раунд Трансатлантичного діалогу за участі міністра фінансів США Джанет Єллен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-