ЄС хоче почути від Штатів про потужні зобов'язання підтримувати Україну - єврокомісар

ЄС хоче почути від Штатів про потужні зобов'язання підтримувати Україну - єврокомісар

Укрінформ
Міністри фінансів країн ЄС, які зустрічаються в Люксембурзі, проведуть третій раунд Трансатлантичного діалогу за участю міністерки фінансів США Джанет Єллен, під час якого хочуть почути підтвердження наміру Сполучених Штатів продовжувати підтримку України.

Про це сьогодні в Люксембурзі перед початком Ради міністрів ЄС з питань фінансів заявив єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні міністри зможуть провести третій Трансатлантичний діалог з США. Для нас важливо почути від Єллен потужні зобов’язання з боку її адміністрації продовжувати підтримувати Україну так довго, як це буде необхідно, та продовжувати співробітництво з кількох питань з Європейським Союзом, включаючи глобальну угоду щодо оподаткування», - сказав Джентілоні.

Читайте також: Штати зможуть одночасно подбати про Україну та Ізраїль - Байден

Він зауважив, що сьогоднішня зустріч європейських міністрів фінансів є першою після того, як внаслідок терористичної атаки ХАМАС на Ізраїль знову запалав Близький Схід. Окрім геополітичних та гуманітарних занепокоєнь, ця криза, за його словами, принесла також економічні проблеми як для Європи, так і для країн регіону.

Як повідомлялося, в Конгресі США відбуваються складні політичні процеси довкола питання щодо обсягів допомоги Україні, при цьому адміністрація США заявляє про намір продовжувати надавати Україні військову та фінансову допомогу.

Своєю чергою ЄС послідовно підтверджує намір підтримувати Україну, хоча наголошує, що не зможе замінити США у наданні такої допомоги, та продовжує закликати до зміцнення трансатлантичної солідарності у цьому питанні.

Читайте також: Байден проситиме Конгрес про об’єднаний пакет допомоги для України та Ізраїлю - Салліван

Минулого тижня під час зустрічі в Марракеш (Марокко) міністрів фінансів G-7 підтвердили солідарність з Україною, оголосили про намір продовжувати її фінансову підтримку, а також скоординовані санкції проти Росії, з метою позбавлення її надходжень та спроможностей для продовження війни.

Фото: Tiberio Barchielli

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-