Україні варто бути гнучкішою і не сподіватися, що її сусіди з ЄС зміняться - політолог

Україні варто бути гнучкішою і не сподіватися, що її сусіди з ЄС зміняться - політолог

Вечірній стрім
Укрінформ
Україна не має сподіватися, що її сусіди - країни-члени Європейського Союзу зміняться.

Про це заявив у програмі "Укрінформ: Вечірній стрім” політолог, історик, журналіст, директор студії Інституту світової політики Євген Магда.

“Ми маємо не просто переглядати Стратегію зовнішньої політики… Ми маємо бути більш гнучкими і сповідувати правило, що хороший сусід кращий за поганого далекого родича і після Гельсінського акту розраховувати, що сусіди зміняться, ми можемо тільки з російського боку – що вони там розваляться. З цього боку їх (змін серед країн-членів ЄС, – ред.) там не буде”, – сказав політолог.

Говорячи про відносини із сусідами Магда висловив переконання, що Україні доведеться приводити права угорців до законодавства Європейського Союзу, інакше країну просто не приймуть в ЄС, а також що проросійська сенаторка Діана Шошоаке є провідницею того, що буде наступного року на виборах у Румунії.

“Нас будуть тицяти носом у наші помилки, при чому робити це в першу чергу будуть наші сусіди, заробляючи електоральні бали для себе. І в нас не буде ефективної трансляції історії успіху, щоб вони нам розповіли якісь потаємні ходи. Виходить, що якщо у нас проблеми з країнами-партнерами, то ми не можемо на них розраховувати, як на політичного патрона”, – застеріг директор Інституту світової політики.

Читайте також: Головною інтригою виборів у Польщі є малі партії - політолог

На переконання Магди, Україні варто себе позиціонувати як вістря в боротьбі добра і зла та говорити про власну спроможність діяти на руку нашим партнерам, як у протистоянні з російською агресією.

Як повідомляв Укрінформ, політики Євген Магда також вважає, що українська влада має ініціювати зустріч з Вишеградською четвіркою (Польща, Чехія, Угорщина і Словаччина) для вирішення наявних проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-