Росія намагається дестабілізувати шведський острів Готланд - Зеленський

Росія намагається дестабілізувати шведський острів Готланд - Зеленський

Укрінформ
Російські державні пропагандисти не даремно закликають захопити шведський острів Готланд, щоб дестабілізувати регіон.

Про це глава держави сказав у вечірньому відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Вдячний за сьогоднішню підсумкову заяву зустрічі лідерів Обʼєднаних експедиційних сил. Сильна заява. Підтримка України, зокрема підтримка на шляху в НАТО, чітке засудження російської агресії та готовність допомагати нам так, як потрібно для перемоги у війні", - сказав Зеленський, який звернувся до учасників зустрічі з Одеси.

Відео: ОП

Він зазначив, що зустріч відбулася на шведському острові Готланд - у "дуже символічному місці для розмови лідерів про безпеку Європи та довготривалий надійний захист наших країн, наших людей".

"Якщо поглянути на мапу, то можна одразу зрозуміти, чому російські державні пропагандисти закликали захопити цей острів. Готланд – це контроль над усім регіоном. І цей регіон Росія теж намагається дестабілізувати", - підкреслив він.

Глава держави нагадав, що під час звернення до шведського парламенту у 2022 році, на початку повномасштабної війни, він говорив про те, наскільки важливо бути сильними усім у Європі, в усіх частинах континенту, у кожній такій стратегічній точці, як Готланд, від якої залежить спільна безпека.

Читайте також: Зеленський подякував Нідерландам за підтримку Формули миру і допомогу у відновленні

Об’єднані експедиційні сили – це формат регіональної співпраці на півночі Європи. До нього входять Сполучене Королівство, Швеція, Данія, Естонія, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія.

Як повідомлялося, Україну запросили спостерігачем на військові навчання Об’єднаних експедиційних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-