В Укрінформі обговорять парламентські вибори у Польщі

В Укрінформі обговорять парламентські вибори у Польщі

Вечірній стрім
Укрінформ
Сьогодні, 13 жовтня, о 19.00 на Ютуб-каналі Ukrinform TV вийде чергова програма "Укрінформ: Вечірній стрім", темою якої буде “Польські вибори, український вибір”.

Учасник програми - політолог, історик, журналіст, директор Інституту світової політики Євген Магда.

У Польщі цієї неділі обиратимуть новий парламент. Інтрига виборів - чи залишиться при владі правляча національно-консервативна партія «Право і справедливість», яка керує дві останні каденції – 8 років. Або ж їм на зміну прийде об’єднання ліберальних опозиційних сил “Громадянська коаліція”. У виборах ще бере участь відверто антиукраїнська політична сила - ультраправа «Конфедерація», що виступає проти допомоги Україні.

Починаючи з 24 лютого, Україна отримала істотну допомогу від Польщі - і гуманітарну, і військову. Проте в останні місяці відносини з Польщею стали погіршуватися. Польща вирішила не скасовувати обмеження на імпорт зерна з України, Україна подала позов до СОТ. Зараз відносини дещо стабілізувались - позов призупинено, Польща допомагає з трансфером зерна, але далекі від ідеалу.

Читайте також: Туск повідомив про масову відставку генералів у польській армії

У розпал зернового скандалу міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус заявляв, що Польща може заблокувати Україні вступ до ЄС.

У програмі "Укрінформ: Вечірній стрім" обговорюватимуть: у кого більші шанси на перемогу у виборах до польського парламенту; чого чекати Україні, якщо “Право і справедливість” залишиться при владі; що буде, якщо переможе опозиція та які шанси у “Конфедерації”; чи потрібна Польщі Україна як член ЄС та чи адвокуватиме Україні у процесі вступу до ЄС; чи можливе створення спільного воєнного або економічного союзу з Польщею.

Читайте також: У Польщі побудують зерновий порт

Ведучий - журналіст Василь Самохвалов.

"Укрінформ: Вечірній стрім" дивіться на Ютуб-каналі Ukrinform TV. Це програма, де провідні експерти країни обговорюють актуальні події України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-