Столтенберг привітав рішення Бельгії та Данії надати Україні F-16

Столтенберг привітав рішення Бельгії та Данії надати Україні F-16

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав оголошення Бельгії та Данії, які підтвердили намір поставити в Україну бойові літаки F-16, а також зауважив, що в умовах зростаючої агресивності Росії союзники по Альянсу будуть продовжувати нарощувати всебічну допомогу для України.

Про це керівник Альянсу заявив сьогодні у Брюсселі на пресконференції за підсумками першого дня зустрічі міністрів оборони НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія нарощує свої атаки проти української інфраструктури, і знову готується використати зиму як зброю війни. Тож зараз навіть більш важливим є те, що ми збільшуємо нашу сталу підтримку для України. Я вітаю нові оголошення протягом останніх годин, якими Бельгія й Данія підтвердили свої плани поставити літаки F-16 в Україну», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що інші союзники також оголосили сьогодні про масштабні проєкти з підтримки України. Зокрема, Канада виділить десятки мільйонів доларів для постачання зимового одягу та обладнання. Німеччина оголосила про новий пакет у 1 мільярд євро, орієнтований на поставки для протиповітряних систем Patriot й IRIS-T. Велика Британія зобов’язалася виділити більше 100 мільйонів доларів для посилення повітряного захисту, а також обладнання для розмінування. Сполучені Штати виділять більше 2 мільйонів доларів для зміцнення протиповітряної оборони та поставок артилерійських боєприпасів та ракет для України.

«Сьогодні у другій половині дня ми вітали міністра оборони Рустема Умєрова, в рамках проведення Ради НАТО-Україна... Сьогодні ми обговорили пріоритети України на її шляху до членства в НАТО, включаючи довгострокову взаємосумісність та оборонне замовлення. Модернізація секторів безпеки й оборони не лише допоможе Україні перемогти, але також дозволять Україні зберігати мир і стабільність», - наголосив генеральний секретар НАТО.

Він окремо наголосив, що союзники по Альянсу привітали триваючу боротьбу України проти корупції, яка не припиняється навіть в умовах жорстокої війни російської війни

Читайте також: Усі країни НАТО згодні з тим, що Україна стане членом Альянсу - Столтенберг

«Ми також дали чітко зрозуміти: НАТО буде нарощувати зусилля, щоб допомоги Україні подолати ще одну важку зиму. Це включає надання більшої кількості теплого одягу, обладнання для розмінування, пального та медичного обладнання. Це має дозволити хоробрим українським військам продовжувати боротьбу в холодних умовах та продовжувати тиснути вперед», - додав Столтенберг.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалася зустріч міністрів оборони країн НАТО, в рамках якої, зокрема, відбулося засідання ради Україна-НАТО за участі міністра оборони України Рустема Умєрова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-