Україну не вбереже «ізраїльський» варіант безпеки - генерал Романенко

Україну не вбереже «ізраїльський» варіант безпеки - генерал Романенко

Укрінформ
"Ізраїльський" варіант безпеки, за якого держава не стає членом НАТО, але США регулярно надають їй зброю, фінансову підтримку та розвіддані, Україну не вбереже, він не спрацював і у самому Ізраїлі.

Це констатував у коментарі Українському радіо генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 роки) Ігор Романенко, передає Укрінформ.

"Безпеку Україні по закінченні бойових дій може надавати тільки участь України в колективній безпеці в Європі. І якщо не зразу в НАТО, то принаймні долучення до регіональних союзів, у які би входила, наприклад, Велика Британія, Польща, держави Балтії і Україна. Але це повинна бути колективна безпека, тому що "ізраїльський" варіант із урахуванням того, що Ізраїль відрізняється тим, що це ядерна держава, не забезпечив ту безпеку, про яку говорили фахівці зі США", – вважає генерал.

Читайте також: В атаці ХАМАСу на Ізраїль є явний слід Москви - експерт

На його думку, Україні треба багато робити висновків із того, що відбувається в Ізраїлі, бо опосередковано це стосується України.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Відомо про 1200 загиблих ізраїльтян, близько 3000 зазнали поранень. Доля 150 осіб, викрадених та вивезених до сектору Гази, невідома.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тис. резервістів для відповіді на терористичну атаку і вторгнення ХАМАС.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-