Зеленський: Партнери запевняють, що Україна отримуватиме допомогу, попри ситуацію в Ізраїлі

Зеленський: Партнери запевняють, що Україна отримуватиме допомогу, попри ситуацію в Ізраїлі

Укрінформ
Партнери запевняють, що Україна і надалі отримуватиме допомогу від Заходу, попри ситуацію в Ізраїлі, але зараз головне - не допустити глобальної трагедії і війни.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський на спільній з Прем’єр-міністром Королівства Бельгія Александром Де Кроо зустрічі із представниками ЗМІ, відповідаючи на питання, чи існує ймовірність зменшення допомоги Україні через війну в Ізраїлі, повідомляє Укрінформ.

"Партнери запевняють, що Україна все одно буде отримувати допомогу, ніхто не буде кидати Україну. Ми віримо нашим партнерам. Але в будь-якому випадку, чим більше викликів, тим більше потрібно буде розфокусовувати свою увагу. І це абсолютно зрозуміло", - зазначив Зеленський.

За його словами, Росія, звісно, також розраховує на розподіл цієї допомоги.

"Але я питав наших партнерів, чи зменшиться підтримка України. Партнери відповіли, що ні. Але яким чином це відбуватиметься, ніхто, мабуть, не знає", - сказав Президент.

Водночас він наголосив, що сьогодні вкрай важливо, аби світ не допустив повномасштабної війни, бо ситуація в Ізраїлі може стати початком "великої хвилі і великої війни".

"Ми зараз перебуваємо в такій ситуації, коли на будь-якому континенті може розгорнутися світова війна... Лідери світових країн ще можуть завдяки політиці зупинити ймовірну глобальну війну. І для цього потрібно бути там, де йде збройний конфлікт, шукати варіанти рішень", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Допомога Україні та Ізраїлю є пріоритетами Білого дому - міністр фінансів США

Як повідомляв Укрінформ, Президент України під час спільної з генсеком НАТО заяви для ЗМІ перед початком засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу у Брюсселі заявив, що світовим лідерам зараз варто поїхати для Ізраїлю, оскільки люди там зараз, як і український народ у перші дні повномасштабного вторгнення РФ, особливо потребують підтримки та відчуття єдності.

Він також наголосив, що важливо думати не про те, як вести діалог з Росією чи Іраном, а про те, щоб "не давати можливості агресорам навіть думати про третю світову війну, про нову хвилю агресії, про нову велику трагедію".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-