Кулеба: Тезою про «ЄС від Лісабона до Владивостока» Путін хотів змусити Європу грати за його правилами

Кулеба: Тезою про «ЄС від Лісабона до Владивостока» Путін хотів змусити Європу грати за його правилами

Укрінформ
За допомогою тези про "Європейський Союз від Лісабона до Владивостока" Володимир Путін намагався примусити Європу дотримуватися його правил.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у зверненні до учасників міжнародної конференції «Україна і ми: Що російська агресія означає для Європи?», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС нагадав про заяву своєї німецької колеги Анналени Бербок про те, що кордони Євросоюзу простягаються "від Лісабона до Луганська".

“Тепер Владивосток офіційно вилучено з рівняння, і це цілком справедливо. Насправді, Владивосток взагалі не повинен був там бути. Коли Путін відмовився від цієї фрази в 2014 році, низка німецьких і європейських політиків охоче повторювала її”, – сказав український міністр.

Читайте також: Кулеба: Якщо Україна програє, це буде кінець Європи

Кулеба наголосив, що ЗМІ помилково сприйняли ці слова за щиру готовність Росії співпрацювати з Європою, щоб створити простір стабільності та розвитку "від Лісабона до Владивостока".

“Більшої і небезпечнішої наївності не було. Путін ніколи не мав на увазі, що вся Росія дотримується європейських правил аж до Владивостока, коли говорив ці слова. Він мав на увазі змусити Європу дотримуватися російських правил аж до Лісабона”, – застеріг глава МЗС України.

На його переконання, таким чином російський диктатор хотів перетворити весь континент на зону російського впливу, беззаконня та терору. А коли втручання у вибори, кібератаки, пропаганда, вбивства і хабарі не дали йому бажаного результату, Путін пішов у наступ на Україну, заявив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, перед початком Ради ЄС в Києві 2 жовтня міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що Євросоюз незабаром розшириться "від Лісабона до Луганська".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-