У ПАРЄ досі є працівники з російським громадянством - Мезенцева

У ПАРЄ досі є працівники з російським громадянством - Мезенцева

Укрінформ
У Раді Європи, зокрема у Парламентській асамблеї РЄ, досі є працівники, які мають і російське громадянство.

Про це повідомила в інтерв'ю Українському радіо голова постійної делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева ("Слуга народу"), передає Укрінформ.

"Є працівники Ради Європи, які мають подвійне громадянство. Наприклад, французький паспорт і російський паспорт, італійський і російський тощо. Ми це питання ставимо з лютого 2022 року... Декому із цих 52 людей, за нашими підрахунками, не були продовжені контракти, дякуємо за це головуючій нині Латвії. Важливо, щоб цю політику продовжив Ліхтенштейн із листопада", - сказала Мезенцева.

Читайте також: У ПАРЄ продемонстрували свідчення про депортацію Росією українських дітей

За її словами, зрушення є, але ці люди лишаються, тією чи іншою мірою, у структурі ПАРЄ, і українська делегація "відкрито бореться у цій темі".

"Не можна забувати, що велика кількість населення Росії продовжує підтримувати цю війну. Тому ідентифікуємо, перевіряємо контакти, не вступаємо в контакти з невідомим людьми. Адже всі, хто активно займаються міжнародною політикою, перебувають під прицілом та пильною увагою ворога", - заявила голова постійної делегації України в ПАРЄ.

Вона зазначила, що на осінній сесії ПАРЄ розглядатимуться теми, які впливають на розвиток подій у світі та потребують термінового обговорення і голосування.

Читайте також: У Страсбурзі розпочинається осіння сесія ПАРЄ

"За традицією, це тема України. Вона звучить як забезпечення справедливого миру в Україні та довготривалої безпеки у Європі. Цим документом ми будемо встановлювати історичну справедливість. Там буде тема Голодомору ― до 90-х роковин визнання Голодомору геноцидом... Крім того, буде тема російської агресії в сучасній війні, зокрема як Росія намагається приректи на голод багато африканських та інших країн, що впливає на безпеку продовольства. Важливе обговорення теми цивільних полонених, адже величезну кількість людей розшукують з 2014 року родичі та близькі, багато кейсів і досі не ідентифіковані. Тут ми посилюємо пропозицію створити окремий конкретний список і передати його тим державам, які готові з цим працювати... Дуже важлива тема ― питання Спецтрибуналу", - сказала Мезенцева.

Як повідомлялося, у Страсбурзі 9 жовтня розпочалася осіння сесія ПАРЄ. Вона завершиться 13 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-