У турецько-українських відносинах є величезний потенціал - посол

У турецько-українських відносинах є величезний потенціал - посол

Укрінформ
У турецько-українських відносинах є величезний потенціал, зокрема у сферах сільського господарства, туризму, будівництва, оборонної промисловості. Попри те, що Угода про вільну торгівлю ще не ратифікована, обсяг торгівлі досяг рекордних 8 млрд доларів США.

Про це в інтерв'ю з нагоди завершення каденції розповів турецькому державному інформаційному агентству “Анадолу” посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

“У турецько-українських відносинах є величезний потенціал: сільське господарство, туризм, будівництво, оборонна промисловість. У нас є структури, які настільки доповнюють одна одну, що ми постійно контактували з українським приватним сектором і турецькими діловими колами, щоб реалізувати цю синергію. Були й офіційні контакти”, - сказав посол.

Читайте також: Друге судно з українським зерном прибуло до Туреччини

За його словами, попри те, що угода про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною ще не ратифікована парламентами країн, минулого року обсяг торгівлі між Туреччиною та Україною наблизився до 8 мільярдів доларів, досягнувши рекордного рівня за всю історію.

Стосовно російсько-української війни посол зауважив, що Туреччина застосувала положення Конвенції Монтре, щоб конфлікт у регіоні не розростався та не загострювався, проводила зустрічі в Анталії та Стамбулі для припинення війни.

“Зараз ми бачимо, що склалася ситуація, орієнтована на ситуацію на полі, а не на переговори, але ми ніколи не втрачали віри в те, що можна досягти конкретних результатів, якщо відкрити простір для дипломатії», - сказав дипломат.

Читайте також: Ердоган: Туреччина нічого більше не чекає від Євросоюзу

Як повідомляв Укрінформ, кілька днів тому Президент України Володимир Зеленський вручив ордени «За заслуги» ІІ ступеня голові правління Onur Group Онуру Четінджевізу та послу Туреччини в Україні Ягмуру Ахмету Гюльдере.

Глава Держави подякував послу Ягмуру Ахмету Гюльдере, який закінчує свою дипломатичну місію в нашій державі, за роботу, що сприяла розбудові потужних відносин України й Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-