Стефанчук припускає, що на наступному засіданні Рада ухвалить закон про політично значущих осіб

Стефанчук припускає, що на наступному засіданні Рада ухвалить закон про політично значущих осіб

Укрінформ
На найближчому засіданні Верховної Ради депутати мають ухвалити 110 поправок до закону про фінансовий моніторинг політично значущих осіб.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Нам вже зараховано дві рекомендації як виконані, по п'ятьох рекомендаціях є деякі зауваження. Одне зауваження стосується закону про ПЕПи або політично значущих осіб (Politically Exposed Persons - ред.). Цей законопроєкт ми ухвалили в першому читанні, зараз триває робота над другим читанням. Там подано близько 110 поправок і, я думаю, що на найближчому засіданні Верховної Ради цей законопроєкт буде ухвалено", - сказав Стефанчук.

Він підкреслив, що Верховна Рада активно працює над розробкою та ухваленням євроінтеграційних законів, а також висловив впевненість у тому, що найближчим часом український парламент "поставить значок "виконано" навпроти всіх рекомендацій, пред'явлених Європейською Радою.

Читайте також: Малюська пояснив, яким планують зробити фінансовий моніторинг політично значущих осіб

Як повідомлялося, 21 вересня 2023 року Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» щодо політично значущих осіб (про фінансовий моніторинг політично значущих осіб).

У червні 2022 року Європейська Комісія надала рекомендації щодо статусу України на членство в ЄС, які передбачали сім пунктів. Зокрема, ухвалення та впровадження законодавства щодо процедури відбору суддів Конституційного Суду України, завершення перевірки доброчесності кандидатів у члени Вищої ради юстиції Радою з етики та відбір кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, посилення боротьби з корупцією, забезпечення відповідності законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам Групи з фінансових заходів, запровадження антиолігархічного закону, завершення реформи законодавчої бази щодо національних меншин, узгодження аудіовізуального законодавства з європейським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-