Зеленський - Боррелю: Щиро вдячні ЄС за єдність у підтримці України

Зеленський - Боррелю: Щиро вдячні ЄС за єдність у підтримці України

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із високим представником Євросоюзу Жозепом Боррелем прискорення військової допомоги Україні, виділення нового фінансового траншу, новий пакет санкцій ЄС проти Росії та питання української євроінтеграції.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Президент відзначив проведення першого в історії відносин між Україною та Євросоюзом виїзного засідання міністрів закордонних справ країн – членів ЄС в Києві.

Відео: Офіс Президента

«Ми щиро вдячні ЄС і державам-членам за підтвердження в такий спосіб єдності в підтримці України», - сказав він.

Зеленський наголосив на важливості прискорення надання Україні міжнародної військової допомоги. У цьому контексті було акцентовано на необхідності виділення нового, восьмого траншу обсягом 500 млн євро у межах Європейського фонду миру (EPF) для підтримки ЗСУ, а також створення спеціального Фонду допомоги Україні обсягом 20 млрд євро в межах EPF для сталої підтримки оборонних потреб України на 2024–2027 роки.

Читайте також: ЄС може ухвалити €5 мільярдів військової допомоги для України ще до кінця року

Також ішлося про необхідність схвалення всіма державами-членами ЄС ініціативи Єврокомісії щодо започаткування Українського фонду (Ukraine Facility), який передбачає виділення Україні 50 млрд євро протягом наступних чотирьох років.

Крім того, сторони обговорили необхідність якнайшвидшого ухвалення 12-го пакету санкцій ЄС проти Росії та його ключові пріоритети.

Читайте також: Пауза після 11 санкційного пакета ЄС проти Росії вже надто затягнулася - Зеленський

Глава держави наголосив, що Україна розраховує на позитивну оцінку Єврокомісії в межах пакету розширення та ухвалення рішення Європейською радою щодо започаткування до кінця поточного року переговорів про вступ країни до ЄС.

Водночас Президент подякував за активну участь Євросоюзу в реалізації всіх пунктів української Формули миру.

Як повідомлялося, у понеділок у Києві відбулося виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-