Болгарія запевнила у продовженні військової підтримки України

Болгарія запевнила у продовженні військової підтримки України

Укрінформ
Болгарія продовжить надавати Україні допомогу на дипломатичному, політичному, військовому та гуманітарному рівнях, як і підтримуватиме українську Формулу миру.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила міністерка закордонних справ Болгарії Марія Габріель перед початком виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Києві 2 жовтня.

"Ми будемо продовжувати підтримувати Україну на дипломатичному, політичному, військовому та гуманітарному рівнях", - сказала вона.

Габріель також долала, що нещодавнє скасування Болгарією заборони на імпорт українського зерна також демонструє солідарність з Україною.

"Ми також підтримуємо Формулу миру Президента Зеленського. Ми твердо переконані, що цей процес має очолювати Україна", - заявила глава болгарського МЗС.

Читайте також: Болгарія відмовиться від російської нафти раніше дедлайну ЄС

За її словами, засідання Ради ЄС у Києві спрямовано на висловлення "підтримки України, її суверенітету, територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Як повідомлялося, сьогодні у Києві відбувається виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-